Sposób przygotowania

Mięso pooporcjować umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz i położyć porcje. Przyrumienić z obu stron. dodać cebulę, kiedy się przyrumieni ułożyć ją na mięsie, posypać czosnkiem pokrojonym na drobne plasterki posolić i oprószyć grubym pieprzem i bazylią, podlać winem, na każdej porcji ułożyć łyżkę jarzębiny.Przykryć pokrywką i dusić, w razie potrzeby uzupełniać płyn wodą.

Kapustę pokroić najlepiej w kwadraciki o boku ok 3 cm. wrzucić na wrzątek w celu sparzenia. Odcedzić, dodać olej, pomidory, marchewkę pokrojoną na cienkie plasterki, czosnek również w plasterkach oraz przyprawy i dusić pod przykryciem ok 20 min. pod koniec dodać pokrojone na plasterki oliwki. i odparować.

Kapustę wyłożyć na półmisek, Na kapuście ułożyć żeberka delikatnie by nie spadła z nich jarzębina i cebulka.
Pozostały sos z mięsa zagotować dodać łyżeczkę cukru i zagęścić łyżeczką mąki. Polewać mięso przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pomysłowe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda fantastycznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ciekawe połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ciekawa jestem tego smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    oryginalna wersja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !