Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galareta z nóżek

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi wieprzowe
1 kg
włoszczyzna
15 dag
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziaren
Sklep Prymat
pieprz
7 ziaren
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat
wieprzowina
25 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek

Przecięte na pół nogi, wieprzowinę i pokrojoną na kawałki włoszczyznę zalewamy wodą. Bardzo wolno gotujemy, aż mięso zacznie się oddzielac od kości (ok. 4 godz). Nie dopuszczamy do intensywnego wrzenia, bo galareta zmętnieje. Na koniec gotowania lekko solimy. Odcedzamy płyn. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. Wywar doprawiamy rozgniecionym czosnkiem. Na dno miseczek układamy kawałki warzyw i mięsa, zalewamy wywarem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Przed podaniem zbieramy tłuszcz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 22.07.2011 11:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak