Sposób przygotowania

Czosnek obieramy i miażdżymy i smarujemy nim naczynie żaroodporne i na dno wlewamy łyżkę oliwy..Cukinie ze skórką kroimy w grube plastry grubości 1,5 cm i polewamy resztą oliwy,lekko solimy i starannie mieszamy.Połowę plastrów cukinii układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy połową sera a następnie układamy resztę cukinii.Jajka ubijamy z mlekiem doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy cukinię i posypujemy resztą sera.Wstawiamy do piekarnika na 190 stopni i zapiekamy 30 min.Po ODKRYCIU POKRYWY ZAPIEKAMY JESZCZE 15 MIN.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię cukinię, więc chyba wypróbuję Twój przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !