Sposób przygotowania

SKŁADNIKI :

* 2 polędwiczki wieprzowe
* 2 łyzka imbir-w proszku
* 2 łyżki miód
* 3 zabki czosnku
* 1/2 puszki fasoli białej konserwowej
* 5 łyżek olej
* 1 łyzka cukier brązowy
* 2 łyżki sos sojowy-ciemny
* 2 łyżki olej do smażenia
* 10 liści kapusta pekińska

PRZYGOTOWANIE:

Z powyzszych składników robimy marynatę tj. Fasole i obrany czosnek blenderujemy na gładką masę.Przekładamy do miski,dodajemy imbir,miód,5 łyzek oleju,cukier brązowy i sos sojowy.Wszystko razem mieszamy. Poledwiczki myjemy,oczyszczamy z błonek-osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do naszej marynaty na około 15 h.do lodówki..W międzyczasie Liscie kapusty umyć i osuszyć. Na rozgrzanym oleju podsmażyć krótko do lekkiego zmięknięcia. Po piętnastu minutach wyciągamy nasze polędwiczki , rozgrzewamy olej w woku i smażymy je na goracym ogniu po chwilce z każdej strony. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 200*C przekładamy je na ruszt i grillujemy 15 minut i gotowe.Ale w tym czasie jak one sie grillują resztę marynaty dodajemy do woka i gotujemy ja parę chwil ciągle mieszając. Jak już wyciągniemy polędwiczki to polewamy je gorącą marynatą. Podajemy na liściach kapusty pekińskiej. Podajemy z czym kto lubi :-) SMACZNEGO . . . . .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawe i ładnie się prezentuje
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    apetycznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pięknie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !