Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pstrąg młynarzowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg
1 kg
mąka owsiana
3 łyżki
masło
3 dag
mleko
2 szklanki
Kwas cytrynowy Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka posiekanej
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
tłuszcz do smażenia
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg młynarzowej

Sprawione pstrągi wymoczyć w mleku przez ok.1 godziny, po czym odsączyć na sicie, lekko osolić, obtoczyć w owsianej mące i usmażyć w rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Przed podaniem oprószyć kwaskiem cytrynowym i posypać zieleniną. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.07.2011 21:56
za samą nazwę 6 się należy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak