Sposób przygotowania

Mięso mielone podsmażamy lekko z ryżem na dnie garnka. Mięso kroimy na małe kawałki, a kapustę siekamy drobno. Do garnka nalewamy trochę tłuszczu. Formujemy warstwę kapusty, a na niej kładziemy część cielęciny. Posypujemy papryką i pieprzem. Nakładamy kolejną warstwę kapusty i kładziemy część wieprzowiny. Posypujemy papryką i pieprzem. Po raz kolejny kładziemy kapustę, na nią część mięsa mielonego, posypujemy papryką i pieprzem. Powtarzamy operację do momentu jak nam się składniki skończą. Na wierzchu kładziemy kapustę. Posypujemy papryką, dolewamy resztki tłuszczu oraz wino czerwone. Nakładamy na garnek przykrywkę i ją pieczętujemy ciastem (czyli zaklejamy brzegi tak aby naczynie było szczelne). Stawiamy garnek na najsłabszym możliwym ogniu i dusimy przez 10 godzin.SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !