Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie chili z fasolką
pieprz
chili
Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, odciśniętą bułkę, jajko, oregano i pozostałe przyprawy. Wymieszać, uformować niewielkie kotleciki. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kotleciki i wyjąć na talerz.
Cebulę i czosnek drobno pokroić, paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek zeszklić na tłuszczu ze smażenia kotletów. Dodać paprykę i chwilę smażyć razem. do sosu dodać pomidory, cukier, kostkę rosołową, listek laurowy, pieprz, chili oraz podlać wszystko wodą i dusić ok 10 minut, aby wszystko się \"przegryzło\". Do sosu włożyć kotleciki i osączoną fasolkę. Dusić razem 10 minut.