Sposób przygotowania

Bakłażany najpierw myjemy potem ścinamy czubki od strony szypułki , obrać przekroić wzdłuż na połówki , wydrążyć środki specjalną łyżką posypać przyprawami polać sokiem z cytryny , jeśli nie mamy to może być kwasek cytrynowy . Grzyby opłukać , namoczyć a potem ugotować z dodatkiem pokrajanej cebuli. Ryż zalać wodą i z dodatkiem soli ugotować . Druga cebulę pokroić w kostkę , usmażyć połączyć z ryżem , posiekanymi grzybami i posiekana natką pietruszki oraz żółtkami , doprawić do smaku , napełnić bakłażany , polać je olejem i upiec albo udusić do miękkości . Pod koniec pieczenia polać lekko śmietaną i posypać serem startym na tartce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !