Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z jajkiem i ze szczyptą soli a następnie powoli dolać mleko. Wyrobić gładkie ciasto i odstawić na godzinę. Maliny wymieszać z likierem i z cukrem, a następnie rozgnieść, przetrzeć przez sito i schłodzić. Do każdego smażenia roztopić na patelni 5 dag masła i usmażyć 8 naleśników. Usmażone trzymać w ciepłym miejscu. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać przecier malinowy i wymieszać. Przed podaniem naleśniki napełnić przygotowanym kremem, ozdobić malinami i polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !