Sposób przygotowania

Mleko podgrzać. Drożdże rozrobić z 5 łyżeczkami cukru i z 4-5 łyżkami ciepłego mleka. Masło rozpuścić w pozostałym ciepłym mleku. Jaja utrzeć z pozostałym cukrem.
Gdy drożdże wyrosną wlać pomału do mąki, dodać utarte jaja i mleko z masłem.
Dokładnie wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nakłuć widelcem odrywać po kawałku ciasta i formować małe bułeczki. Układać na stolnicy posypanej mąką, żeby podrosły. Gdy ładnie podrosną parujemy je porcjami po 10 minut.

Można podawać z gulaszem bądź na słodko - lub wkładając owoce do każdej bułeczki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe,smaczne, duże kluchy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ładnie wyglądają...
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pampuchy rewelacyjne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    jejku, ale dawno nie jadłam pampuchów :) Pychotka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    zjadłabym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !