Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z czerwoną cebulą
Do mąki wlać oliwę oraz rozczyn i dokładnie wyrabiać ciasto. Uformować kulkę i odstawić na pół h. Po tym czasie chwilę \"ugniatać\" i rozwałkować. Uformować dwa spody do pizzy, nakłuć widelcem i posmarować sosem.
Sos pomidorowy: pomidory sparzyć i obrać ze skórki, wyciąć korzonki i zmiksować. Dodać koncentrat (łyżeczkę lub 2do smaku) i doprawić solą, bazylią oraz pieprzem.
Na surowych spodach z sosem układać dodatki do pizzy; plastry salami, piórka cebuli czerwonej, pieczarki, papryczkę chili (pokrojoną w małą kosteczkę, bez pestek), kukurydzę i groszek osączone z zalewy, ser starty i paski papryki czerwonej. Pizze skropić oliwą i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni na środkowym poziomie.