Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cynadry w winie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa
40 g
rosół z kostki
0,5 szkl
mąka
25 g
sól i pieprz
pieczarki ugotowane
200 pokrojone
nerki wieprzowe
0,5 kg
natka pietruszki
1 łyżka
wino
1 (madera)

Przepis i sposób przygotowania na: Cynadry w winie

Cynadry zalać wrzącą wodą, obgotować, odcedzić i pokroić w poprzek na talarki.
Na oliwie usmażyć pieczarki z cynadrami.
Oprószyć je mąką i na wolnym ogniu smażyć 2 minuty.
Podlać winem i rosołem, gotować 4 minuty, dodać przyprawy i natkę pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak