Sposób przygotowania

1. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie.
2. Bakłażana myjemy i osuszamy. Wkładamy do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Następnie pieczemy ok 20 min w piekarniku rozgrzanym do temp 180 stopni. Lekko studzimy, przekrawamy i wydrążamy miąższ.
3. Cebule obieramy i siekamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Szkimy cebulę.
4. Dodajemy miąższ bakłażana i ziemniaki. Doprawiamy kurkumą, papryką i solą. Chwilę smażymy, mieszając. Następnie dusimy do miękkości. Podajemy z marchewką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    lubię potrawy z bakłażanem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !