Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać pokroić w kostkę.Marchew ,pietruszkę obrać zetrzeć na
tarce o dużych oczkach lub pokroić w kostkę. Zalać wrzącą wodą i
gotować z liściem laurowym,zielem angielskim,kminkiem, solą i pieprzem,
aż do miękkości. Dodać posiekaną kapustę i sok. Cebulę pokroić,
zeszklić na maśle, smażyć z 2 łyżkami mąki,dodać do zupy. Całość
zagotować.

Przed podaniem zupę posypać pietruszką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Dobry kapuśniak nie jest zły ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię to
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    dawno nie jadłam,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !