Sposób przygotowania

Kromki bagietki opiec w tosterze lub piekarniku.

Oba serki dokładnie wymieszać ze śmietanką i domowym cukrem waniliowym do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji.

Gruszkę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki, lekko skropić sokiem z cytryny.

Na opieczonych kromkach rozsmarować cienką warstwę miodu, następnie grubą warstwę kremowego serka. Na masie serowej ułożyć po dwa plasterki gruszki i posypać szczyptą cynamonu.

Najlepiej smakują w towarzystwie szklanki zimnego mleka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy przepis.nie jadłam ale wygląda ładnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    wymarzone na śniadanie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne, ciekawa jestem smaku takiego połączenia ale zapewne wyborne.... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    To dopiero jest śniadanko:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajna propozycja na wykorzystanie gruszek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszna propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pieczywo z gruszką ,ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Interesujące:) Wygląda znakomicie
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    oryginalne kanapki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    swietna propozycja na śniadanie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !