Sposób przygotowania

Kapustę sparz we wrzątku, ostudź, zdejmij liście, wytnij nerwy. Kaszę gryczaną ugotuj. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż posiekaną cebulkę i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki, podduś, przypraw. Wymieszaj z kaszą. Dodaj lekko roztrzepane jajko.Na każdym liściu kapusty ułóż farsz, zwiń, formując gołąbki. Dno garnka wyłóż liśćmi kapusty. Ułóż ciasno gołąbki. Wlej bulion. Przykryj. Piecz ok godz w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    z kaszą gryczana jeszcze nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    lubię takie - fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !