Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z solą,wiórkami masła i wodą i zagniatamy ciasto formujemy je w kulę zawijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki,po schłodzeniu wałkujemy,przekładamy do formy nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika zapiekamy 15 min w 200 stopniach.Szpinak myjemy i obgotowujemy we wrzątku osączamy i siekamy.Oczyszczone i drobno pokrojone cebulki i przeciśnięty przez praskę czosnek szklimy na maśle,dodajemy szpinak sól,pieprz i chwilę razem smażymy.Jajka mieszamy ze śmietaną solimy.Na podpieczone ciasto wykładamy pokrojoną w dużą kostkę szynkę i masę szpinakową zalewamy jajkami.Pieczemy w 200 stopniach przez 40 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !