Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

królik z czosnkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik
1 kg
papryka czerwona
1 szt
czosnek
1 główka
oliwa
1 szklanka
ocet
1 łyżka
Kmin rzymski mielony Prymat
1,5 łyżeczki
Sklep Prymat
wątróbka
10 dkg
tymianek
sól
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: królik z czosnkiem

Królika myjemy i dzielimy na kawałki.Oliwę mieszamy z czterema żabkami roztartego czosnku,solą tymiankiem i listkiem laurowym,polewamy królika i odstawiamy na 2 godziny po tym czasie obsmażamy w tej samej oliwie i wyjmujemy.Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną wątróbkę.Pokrojoną paprykę miksujemy z resztą czosnku,kminkiem wątróbką i papryką w proszku i szczyptą soli.Do zmiksowanych składników dodajemy trochę oliwy i ocet.Pastą smarujemy królika i podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.02.2013 08:17
danie dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak