Sposób przygotowania

1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w poprzek w plastry. Oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Cebule i czosnek obieramy. Czosnek siekamy, cebule kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju. Następnie podlewamy małą ilością wody i dusimy ok 10 min. Wkładamy mięso. Dusimy jeszcze ok 10 min.
3. Sałatę myjemy i osuszamy. Lekko solimy i skrapiamy olejem. Mieszamy.
4. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Posypujemy ziemniaki. Podajemy z sałatą do mięsa.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne danie
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszniutki obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !