Sposób przygotowania

1. Sznycle opłucz, osusz papierowym ręcznikiem.Następnie ułóż plastry mięsa na desce, lekko rozbij,oprósz solą oraz czarnym pieprzem.
2. Tak przygotowane mięso ułóż na 4 kawałkach papieru do pieczenia.Wierzch sznycla posyp suszonym tymiankiem, oregano oraz bazylią.
3. Pomidory opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Fetę osącz z zalewy, pokrój na niewielkie kawałki.Oliwki pokrój w plasterki.
4. Posypane ziołami mięso obłóż plasterkami pomidora, feta oraz oliwkami. Zawiń luźno w papier do pieczenia,Tworząc zgrabne pakieciku.Ułóż je na blasze i piecz 10 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Lekko odwiń i piecz jeszcze 5 min. Podawaj z ryżem na sypko.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !