Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mnisi barszcz

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe
50 dag
buraki czerwone
5 sztuk
włoszczyzna
1 sztuka
jabłka
2 sztuki
czosnek
2 ząbki
wino czerwone wytrawne
0,5 szklanki
sok z cytryny
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziaren
Sklep Prymat
cukier
1 szczypta
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
majeranek
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mnisi barszcz

Kości podpiec w piekarniku, a następnie zalać wodą i ugotować wywar z dodatkiem włoszczyzny i listka laurowego. Buraki umyć, obrać, pokrajać, zalać wodą i gotować pod przykryciem dodając trochę soku lub kwasku cytrynowego, aby nie straciły koloru; pod koniec włożyć pokrajane jabłko i ziele angielskie. Oba wywary przecedzić, połączyć, przyprawić roztartym z solą czosnkiem, cukrem, majerankiem, sokiem cytrynowym i czerwonym winem.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 07.08.2011 12:09
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak