Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Zemleć z wątróbką. Żółtko utrzeć z masłem. połączyć z masą z wątróbki, dodać pianę z białek i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem. Kurczaka opłukać. Odciąż szyję i końce skrzydełek. Mięso natrzeć na zewnątrz i od środka solą. Odstawić na godzinę do lodówki. Kurczaka napełni nadzieniem. otwór spiąć wykałaczkami, a następnie zasznurować po kolei każdą szpadkę. Końce nici przywiązać do kupra. Nóżki kurczaka zwinąć nicią. Piec 1 godzinę w 200 stopniach, w trakcie pieczenia skrapiając wodą, a następnie wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać masło.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !