Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szparagi z groszkiem i grzankami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi
50 dag
groszek konserwowy
30 dag
masło
2 łyżki
mąka
1 łyżka
śmietana
3 łyżki
cukier
1 szczypta
koper
1 łyżeczka
bułka
1 sztuka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z groszkiem i grzankami

Oczyszczone szparagi pokrajać w kawałki i ugotować w niewielkiej ilości wody z solą i cukrem. Sporządzić zasmażkę, rozprowadzić wywarem ze szparagów, podprawić śmietaną lub mlekiem. Zagotować. Dodać groszek i szparagi. Przyprawić do smaku i wsypać posiekany koper. Podawać obłożone grzankami przygotowanymi z bułki, z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak