Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz warzywny po niemiecku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
1 szt
ziemniaki ugotowane
50 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
pomidory
3 szt
olej do smażenia
bulion
400 ml
jogurt naturalny
wg uznania
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
papryka
do smaku
natka pietruszki
do dekoracji
groszek konserwowy
30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywny po niemiecku

1. Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w bulionie, odcedzić. Dymki obrać, posiekać. Pomidory pokroić. Groszek osączyć z zalewy. Ziemniaki pokroić na kawałki.
2. Olej rozgrzać w rondlu, podsmażyć dymki. Dodać ziemniaki, podsmażyć. Dodać kalafior, groszek i pomidory, oprószyć kurkumą, solą, pieprzem i papryką, całość chwilę poddusić. Gulasz podawać polany jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.02.2014 08:38
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak