Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańskie tortille warzywne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 4 szt
sałata 4 liście
marchewka 2 szt
cukinia 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
śmietana kwaśna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańskie tortille warzywne

1. Sałatę umyć ,osuszyć. Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cukinie pokroić w półplasterki. Papryki pokroić w paski. Dymki pokroić na plasterki, szczypiorek posiekać.
2. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać marchewki, cukinie, papryki i dymki, smażyć 5 min. Dodać śmietanę, przyprawić.
3. Tortille podgrzać w piekarniku. Na każdej ułożyć warzywa, posypać szczypiorkiem. Zwinąć w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.01.2014 07:35
apetyczne !!!
Yvonne 08.07.2011 15:31
podaje się je bez sosu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak