Sposób przygotowania

Ogórki obrać i pokroić w dużą kostkę dodać 2 łyki soli, wymieszać i pozostawić na pół godziny maksymalnie do 1 godziny.
Następnie dodać ocet, oliwę, paprykę, cukier i czosnek pokrojony w plasterki. Wszystko razem wymieszać i odstawić na 3-4 godziny.
Nałożyć do słoików i pasteryzować do 5 minut od zagotowania.
*Od razu też można jeść, ja zajadam już podczas czasu oczekiwania na zalewę :)))
SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ciekawe- lubię wszystko co ostre.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Jak dla mnie idealne - zwłaszcza że u mnie sezon ogórkowy w pełni:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    warto wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    znakomite
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !