Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karkówka w miodzie i pieprzu

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód
8 łyżek
cytryna
1 szt
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
rozmaryn
do smaku
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
do smaku
Sklep Prymat
wódka
100 ml
karkówka
1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w miodzie i pieprzu

Karkówkę umyj, osusz. Miód utrzyj z wódką i sokiem wyciśniętym z cytryny oraz niedużą ilością soli i pieprzu. Marynatą dokładnie posmaruj mięso, posyp obficie ziołami. Zawiń w folię aluminiową i włóż na noc do lodówki. Zdejmij folię, delikatnie osusz mięso papierowym ręcznikiem. Pieprz utłucz, wymieszaj z 2 łyżkami miodu, posmaruj mięso. Piecz 50 min w rękawie do pieczenia. Rozetnij rękaw i piecz jeszcze 10 min, aby mięso się przyrumieniło. Pokrój w plastry. Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.12.2013 10:26
pyszne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak