Sposób przygotowania

1. Wywar przelej do garnka. Doprowadź do wrzenia. Papryki umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ drobno posiekaj.Dodaj pokrojoną papryczkę chilli.
2. Pomidory ułóż na sicie, przelej wrzątkiem, a potem zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, miąższ posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Opłucz i osusz gałązki bazylii.
3. Paprykę i pomidory wrzuć do wywaru. Gotuj na małym ogniu 15 min. Dodaj mleko, doprowadź do wrzenia, zmiksuj na krem. Zupę dopraw do smaku czosnkiem, posiekaną papryczką chilli, solą i pieprzem. Ozdób posiekaną bazylią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Jak pikantna to ja chętnie spróbuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !