Sposób przygotowania

Nerki umyć, usunąć błony, przeciąć wzdłuż i usunąć przewody moczowe; obgotować we wrzątku, odcedzić. warzywa i cebulę oczyścić, opłukać, pokroić na cienkie paski, przesmażyć na maśle. Nerki pokroić na cienkie plasterki, włożyć do wywaru i ugotować do miękkości. Do wywaru włożyć przesmażone warzywa, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ogórki, umyty i pokrajany szczaw; gotować ok.25 min. Obrane, umyte i pokrajane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i włożyć do zupy; przyprawić do smaku sokiem z kwaszonych ogórków. Podprawić śmietaną i posypać posiekaną zieleniną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !