Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynowana papryka z ziołami

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek
3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
wg uznania
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
do smaku
Goździki całe Prymat
do smaku
Sklep Prymat
estragon
do smaku
Sklep Prymat
rozmaryn
do smaku
ocet
1/2 szkl
cukier
10 dag
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
papryka
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka z ziołami

1. Papryki dokładnie umyj, przekrój na połówki, oczyść z nasion i pokrój na ćwiartki. Czosnek obierz, przekrój każdy ząbek na połówki.
2. Pokrojoną paprykę włóż do wyparzonych słoików, przekładając czosnkiem, liśćmi laurowymi, ziarnami gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego, a także goździkami, estrogenem i rozmarynem.
3. Do garnka wlej pół litra wody, dodaj ocet, cukier i sól. Gotuj 10 min. Gorącą zalewą zalej paprykę. Słoiki zamknij, pasteryzuj 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 24.03.2013 13:12
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak