Sposób przygotowania

Sezonowa zupa letnia- gotuję obowiązkowo raz w roku:)
Wiśnie zalać wodą, dodać przyprawy i gotować około 15 minut. Dołożyć masło, doprawić solą i cukrem i wsypać ugotowany osobno makaron. Gotować wszytko razem kilka minut. Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką- i od momentu zagotowania gotować 1/2 minuty. Odstawić do ostudzenia. Podawać najlepiej lekko ciepłe ale nie gorące.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w księdze Henryki widziałem makaronik zrobiony z ciasta naleśnikowego właśnie do zup owocowych. Sądzę, że mógłby tu pasować :o)
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    uwielbiam zupkę wiśniową

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !