Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka z rybą i warzywami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz
6 filetów
sok z cytryny
1 łyzka
śmietana kremówka
150 ml
masło
2 łyżki
sos beszamelowy
1 opakowanie
chrzan starty
1 łyżka
żółtko jajek
2 sztuki
koperek
do smaku
białe wino
4 łyżki
tłuszcz do formy
do smarowania
sól
do smaku
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
do smaku
włoszczyzna mrożona
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z rybą i warzywami

Filety opłukać i odsączyć. Następnie skropić je sokiem z cytryny i doprawić solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie dokładnie wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim przygotowane filety z dorsza. Mrożoną włoszczyznę lekko rozmrozić i poddusić ją na rozgrzanym maśle. Następnie delikatnie pokropić ją wytrawnym białym winem i wymieszać. NA koniec doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Sos beszamelowy przygotować z godnie z przepisem znajdującym się na jego opakowaniu. Następnie dodać do niego żółtka, chrzan, ubitą na sztywno śmietanę oraz drobniutko posiekany koperek. Dodać pozostałe białe wino i doprawić solą i pieprzem. tak przygotowanym sosem polać rybę ułożoną w naczyniu żaroodpornym. posypać przygotowanymi warzywami. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać przez około 25-30 minut.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz18 10.11.2011 23:34
pyszna rybka
Iwusia 31.10.2011 23:38
podoba mi się to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak