Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 1 szklankę wody dodajemy masło i zagotowujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą oraz cukrem i stopniowo wsypujemy do garnka stojącego na ogniu. Garnek zdejmujemy z ognia masę lekko przestudzamy i dodajemy kolejne jajka. Na blachę blachę nakładamy równe porcje ciasta. Pieczemy około 20 minut w temp. 200-220 st. C. Przygotowujemy farsz: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki czyścimy i drobno kroimy a następnie smażymy na maśle. Gdy woda odparuje dodajemy do nich cebulę solimy i smażymy 5 minut. Jajko mieszamy ze śmietaną i łączymy z pieczarkami. Ostudzone ptysie kroimy na pół napełniamy farszem i zapiekamy około 15 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !