Sposób przygotowania

Kurczaka natrzyj marynatą staropolską i wstaw na godz. do lodówki.
Przygotuj farsz: do mleka wrzuć wątróbkę i bułkę. Gdy bułka zmięknie, odciśnij ją i pokrusz.Wątróbkę drobno posiekaj. Wrzuć do bułki. Dodaj żółtko i masło i wymieszaj.
Białko ubij na sztywna masę. Dodaj do farszu razem z posiekana natką pietruszki i dopraw.
Farszem nadziej kurczaka i dobrze go zepnij. Ułóż w brytfance, a po bokach ułóż kilka kawałków masła. Z główki czosnku zetnij 1 cm plaster og góry i połóż na kurczaku. Wstaw do piekarnika na ok godz. Na 15 min. przed końcem pieczenia wyjmij czosnek i nasmaruj nim skórę kurczaka.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    genialny przepis polecam
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    ekstra
  • 6
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam kurczaki :) a ten wygląda pysznie :P
  • 7
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam
  • 7
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    ale smacznie wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    darus

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    fajny
  • 7
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    kurczak pychotka :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    i taki jest najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !