Sposób przygotowania

CIASTO: Do mąki dodać masło, sól oraz wodę i wygnieść z tego ciasto. Wygniecione ciasto wstawić następnie do lodówki (godzina czasu).
W tym czasie dokładnie umyć warzywa, następnie je oczyścić (jeśli tego wymagają). Pory pokroić na kawałeczki, a marchewki w krążki (cienkie). Pokrojone pory oraz marchewki razem z groszkiem podsmażyć na rozgrzanym oleju, doprawiając je przy tym oregano, gałką, tymiankiem oraz solą i zmiażdżonym przez wyciskarkę czosnkiem.
Po upływie godziny czasu nasmarować masłem tortownicę, a następnie wylepić ją dokładnie ciastem. Przed włożeniem ciasta do piekarnika należy je ponakłuwać. Ciasto włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez 10 minut. Po upływie tego czasu cisto wyciągnąć i porozkładać na nim przygotowane warzywa. Następnie z powrotem wstawić je do rozgrzanego piekarnika i piec przez kolejne 30 minut.
Na 10 minut przed końcem pieczenia należy mieszaniną śmietany, jajek i startego żółtego sera polać pieczący się placek.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !