Sposób przygotowania

# 1/2 kalafiora lub mały cały
# 1 cebula
# 1 plaster o grubości 0,5 mmm szynki
# 1/2 serka topionego
# 1 łyżka masla lub marg.
# 1 łyżka curry
# 1/2 szklanki mleka
# 3 jajka
# sól
# pieprz
# zielenina do dekoracji


Przygotowanie:
Kalafiora podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie w 1 szklance. Pod koniec gotowania wrzucić cebulkę i razem z kalafiorem dogotować . ( cebulkę pokrojoną w piorka ).Następnie szynkę pokroić w kostkę , jajka ugotować na twardo.Ugotowane warzywa osączyća wywar przelać do rondelka.Na patelni rozgrzać tłuszczi zasmażyć curry i mąkę. Mleko i wywar z warzyw zmieszać i połączyć z zasmażką, mieszając mocno aby nie zrobiły się grudki, zagotować.Serek pokroić w male kosteczki i wrzucić do gorącego sosu. Podgrzewać chwilę aż rozpusci się serek.. Doprawić do smaku solą pieprzem i curry. Jajka obrać , pokroić na połówki dodać ciepłe do jarzynki i udekorować.

Komentarze

  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Super przepis !!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    idealny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to coś dla mnie:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super propozycja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    świetne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mistrzowskie zdjęcia
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    misiu pychota:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie nowość, bo u mnie jajka na twardo zawsze muszą być na zimno, a tu proszę - na ciepło.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !