Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sandacz pieczony z warzywami 2

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz
2 szt.
papryka czerwona
2 szt.
żółta papryka
2 szt.
cebula biała
3 szt.
cukinia
1 szt.
pomidorki koktajlowe
10 dag
czosnek
3 ząbki
rozmaryn
kilka gałązek
olej
10 łyżek
sok z cytryny
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz pieczony z warzywami 2

Ryby opłucz, osusz, natrzyj pieprzem i solą. Chłódź 30 min. Ryby natnij w kilku miejscach, w nacięcia włóż po kilka igiełek rozmarynu.
Warzywa oczyść, pokrój w duże kawałki. Warzywa oprócz pomidorków ułóż na blasze, oprósz pieprzem, solą i gałązkami rozmarynu. Polej połową oleju. Piecz 15 min. w temp. 200 stopni. Dodaj posiekany czosnek, wymieszaj, włóż pomidory, a na nich ułóż ryby. Polej ryby olejem i piecz kolejne 35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 21.01.2012 13:59
ekstra rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak