Sposób przygotowania

Umyte ziemniaki ugotować w mundurkach , młody oczyszczony szpinak krótko dusić z kilkoma łyżkami wody potem szpinak odsączamy miksujemy. Ziemniaki już chłodne obieramy przeciskamy przez praskę i połączyć ze szpinakiem , jajkiem ,serem startym , tymiankiem i pozostałymi przyprawami . Z tej masy formujemy podłużne krokieciki a w środek każdego wciskamy po kawałku paluszka cielęcego , następnie obtaczamy krokiety najpierw w mące potem jajku a potem sezam połączyć z bułką tartą i w tym obtaczamy na samym końcu . Smażymy .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    nie przepadam za szpinakiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !