Sposób przygotowania

Cebulę obieramy siekamy i podsmażamy na oleju,następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy dodając resztę oleju,doprawiamy solą i pieprzem.Łazanki gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie a następnie odcedzamy,dodajemy pieczarki i mieszamy.Wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną.Śmietanę łączymy z żółtkiem solą i pieprzem wlewamy do naczynia i posypujemy serem.Zapiekamy aż na wierzchu powstanie złota skórka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takie połączenie jest w moim guście;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Łazanki w formie zapiekanki - fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !