Sposób przygotowania

Papryczkę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i drobno posiekaj. Pieprz i kolendrę utłucz w moździerzu, wymieszaj z curry, papryką oraz jogurtem i oliwą z oliwek.
2. Pierś indyka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, zalej aromatycznym jogurtem, przykryj i odstaw do lodówki na godzinę. Następnie wyjmij i ułóż w brytfannie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz ok 20 min. Następnie zmniejsz temp do 190 stopni i piecz mięso godzinę, polewając od czasu do czasu zalewą jogurtową. Gotową pieczeń pokrój w plastry. Podawaj z ryżem i smażonymi warzywami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !