Mięso oczyścić, umyć, pokrajać w poprzek włókien na plastry, zbić tłuczkiem, oprószyć lekko pieprzem. Cebulę obrać, opłukać. Jedną cebulę posiekać jak najdrobniej, wymieszać z pietruszką, posolić. Gdy nieco zmięknie, nakładać równomiernie na plastry mięsa, zwinąć w ścisłe rulony. Przygotowane mięso lekko obrumienić na patelni do smażenia bez tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać 3 łyżkami wrzącej wody i połową sosu sojowego, dodać resztę cebuli pokrajanej w piórka. Przykryć, dusić na małym ogniu. Grzyby umyć, osączyć, pokrajać w paski, włożyć do duszącego się mięsa, w miarę potrzeby podlewając wodą. Do miękkiego mięsa dodać śmietankę wymieszaną z resztą sosu sojowego i dusić jeszcze chwilę. SMACZNEGO!