Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wieprzowina po żeglarsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
500 g
koncentrat pomidorowy
1 mała puszka
cebula
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
papryka
1 szt
tymianek
1 łyżeczka
rozmaryn
1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina po żeglarsku

Podzielić mięso na kawałki średniej wielkości, lekko rozbić tłuczkiem, posypać pieprzem i papryką, obsmażyć na rumiano w gorącym tłuszczu. Przełożyć z patelni do rondla, osolić, dodać podsmażoną cebulę, przecier pomidorowy, przyprawy ziołowe. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ziemniakami lub makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak