Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Potrawka z wątróbki

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka
15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem
2 szt.
pieczarki
10 dag
pomidorki
10 dag
masło
2 dag
bulion
50 ml
cebulka
3 dag
kremówka
5 dag
mleko
50 ml
purée ziemniaczane
1/2 torebki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat
tymianek
2 gałązki
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z wątróbki

Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę wątróbkę. Dodać połówki pieczarek, plasterki dymki, połówki pomidorów i cebulki. Przyprawić solą, pieprzem, podlać bulionem i kremówką. Gotować 1 minutę pod przykryciem. Zagotować mleko z 50 ml wody, wymieszać z puree w proszku, przyprawić gałką. Stopić resztę masła, wymieszać z listkami tymianku, potrawkę polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak