Sposób przygotowania

Marchewkę pokroić w plasterki i ugotować, ziemniaki ugotować osobno. Bułkę namoczyć w wodzie. Jedną cebulę pokroić na kawałki, a drugą w kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Mięso zagnieść razem z bułką, kostkami cebuli, 2/3 natki, jajkami i musztardą. Doprawić pikantnie sola, pieprzem, papryką i przyprawa uniwersalną. Formować pulpety, smażyć na patelni. Dodać cebulę, zeszklić. Dymkę pokroić na kawałki. Ziemniaki, marchewkę i dymkę wrzucić do mięsa, smażyć jeszcze 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Posypać natką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre takie klopsy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !