Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kotlety ryżowo-grochowo-pieczarkowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
1 torebka
pieczarki
150 g
cebula
1
masło
1 łyżka
jaja
2
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyżki
olej
2 łyżki
masło
2 łyżki
groch
1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ryżowo-grochowo-pieczarkowe

groch moczyć przez kilka godz i ugotować. odcedzić zachowując odwar, zmiksować miękkie ziarna.ryz ugotować.pieczarki posiekać wraz z cebulą i podsmażyć na 1 łyzce masła . wszystkie składniki wymieszać z jajami+solą+pieprzem. formować kotlety, panierować w bułce, smażyć na rumiano na oleju i maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mateusz/matikor 02.07.2011 10:27
no ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak