Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jaja po nelsońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
200 g
jaja
4 szt
masło
2 łyżki
ziemniaki gotowane w mundurkach
1 kg
cebule
2 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżki
śmietana
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: jaja po nelsońsku

cebulę w krążkach udusić na maśle, dodoać pieczarki plastry. obrane ziemniaki w plasterki. jaja ugotowane na twardo, krojone w plasterki. naczynie żaroodporne posmarowac oliwą z oliwek i układać warstwami: ziemniaki,cebulę z grzybami i jaja. każda warstwe posypać solą i pieprzem. na wierzchu powinny się znaleźć ziemniaki. zalać śmietaną, pod przykryciem zapiekać 40minut w temp 200-220st. podawać posypana natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak