Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa
Należy go dobrze roztopić aby nie był w środku grydkowaty tylko jednakowo ciągnący. Ja czasami duża kostke przekrajam na dwie mniejsze potem w czasie wałkowania i tak się zlepią. Powstałą masę rozwałkować na prostokąt.
Farsz rzodkiewkowy
(Wszystkie farsze należy przygotowac wcześniej bo gdy ser będzie roztopiony należy szybko działać)
Pokroić rzodkiwewke samą lub ze szczypiorkiem
Serek topiony wymieszać z masłem i warzywami
Do serka możemy dodawać ulubionych składników np. podsmażanych pieczarek, szynki, jajek, łososia itd
Farsz układamy wzdłuż dłuższego końca jeśli chcemy mieć dłuższą roladę, bądz wzdłuż krótsze go jeśli chcemy aby była bardziej pozwijana. Zwijamy , zawijamy w folię i wkładamy do lodówki aż zastygnie.
Można podawać jako przystawkę, bądz też do kanapek
Smacznego