Sposób przygotowania

1. Cukinie myjemy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne. miąższ kroimy w niewielką kostkę. Wkładamy do garnka. Wlewamy 1/2 szkl wody. Przykrywamy. Gotujemy kilka minut na małym ogniu.
2. Cebule obieramy. z kiełbas usuwamy osłonki i wraz z cebulami kroimy w niewielka kostkę. Smażymy na łyżce rozgrzanego oleju, aż cebula się zeszkli. Dodajemy do cukinii. Następnie wkruszamy kostkę rosołową. Dusimy.
3. Pomidory myjemy, obieramy i kroimy w kawałki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pomidory, chwilę smażymy. Przekładamy do cukinii. Dusimy, aż cukinia będzie zupełnie miękka. Wsypujemy posiekaną natkę. Mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze z cukinią nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !