Sposób przygotowania

Zrób ciasto naleśnikowe ( zmiksuj na gładko 2 jajka, łyżkę oleju, szklankę mąki, 1/2 szkl mleka, szczyptę soli, łyżeczkę cukru i wodę.) Rozgrzej patelnię, posmaruj tłuszczem i wlewaj ciasto. Ser zmiksuj ze śmietaną i cukerm waniliowym. Żółtka utrzyj z łyżką masła i cukrem. Połącz z masą serową. Zmieszaj z pianą z białek. Dodaj jagody i porzeczki i samruj nalesniki, złóz w kopertę. Rozgrzej resztę masła i zrumień naleśniki. Podawaj polane sosem czekoladowym i udekoruj owocami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !