Sposób przygotowania

Sos: Oczyszczone pieczarki gotujemy w osolonej wodzie ok. 15min, odcedzamy i kroimy w kostkę lub plastry. Następnie na niewielkiej ilości oleju szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę i pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć 2min. Następnie dodać pieczarki i dolać pół szklaniki wody. Dorzucić drobno pokrojony czosnek i koncentrat, doprawić do smaku pieprzem, solą i łyżeczką cukru. Tak przygotowany sos dusić na wolnym ogniu 10 min.
Ciasto: Z mąki formujemy wgłębienie, do którego wlewamy rozczyn, czekamy aż drożdże zaczną pracować. Dodajemy sól i olej. Całość mieszamy i ugniatamy, jeżeli ciasto będzie za suche można dodać trochę wody. Ciasto zostawiamy na 30 min w ciepłym miejscu, aby podrosło.
Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy na wielkość blachy. Na posmarowaną olejem blachę układamy ciasto a na nie wykładamy starte na drobno 100g sera. Na ser wykładamy połowę sosu i posypujemy 100g startego sera. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i pieczemy 15 min. Po upieczeniu można doprawić keczupem. Tak samo postępujemy z 2 pizza.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    bardzo smacznie się prezentuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    nie ma to jak pizza domowej roboty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !